Komló szocialista polgármestere ellen megalapozottnak találta a rendőrség a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettét. Páva Zoltánnal szemben a továbbiakban a Nemzeti Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást. Az MSZP-s városvezető még 2008-ban a komlói közgyűlés jóváhagyása nélkül áron alul értékesített egy városi ingatlant, ezért tett ellene feljelentést Polics József, Komló Fideszes országgyűlési képviselőjelöltje.
 

Az egykori ruhagyár épületét adta el a szocialista polgármester anélkül, hogy a képviselők jóváhagyását kérte volna. A Fidesz szerint áron alul. Csak összehasonlításképpen: amíg korábban az ingatlan 10%-át 17 millió forintért adták el, addig legutóbb a maradék 90%-ot árusította ki a polgármester, mindössze 45 millió forintért. A 4500 négyzetméteres épület ennek a dupláját éri.

Polics József, komlói képviselő, a Fidesz parlamenti képviselőjelöltje: „Rendőrség nyomozási eredménye azt feltételezi, hogy Páva Zoltán súlyos hűtlen kezelést követett el ennek az ingatlannak az értékesítése során."

A MSZP-s városvezető ezt másként látja, és arra hivatkozik, hogy a válság miatt lecsökkentek az ingatlan árak.

Páva Zoltán Komló polgármestere(MSZP):„Nem áll fenn a hűtlen kezelés! Hadd mondjam el, nyilvánvaló, hogy az ügyvezető olcsón adta el, mi is úgy ítéljük meg, de nem, Komlón annyira lementek az ingatlanárak, hogy nem lehetett másképp eladni és volt egy önkormányzati határozatunk, amivel a megyei közgyűlés is egyetértett, hogy a pluszforrásokat, tehát a normatíván felüli forrásokat se mi, se a megye nem tudjuk biztosítani, így ingatlan értékesítéséből biztosítsák."

A polgármester annak a városi cégnek a vezetőjét hibáztatja, aki lebonyolította az adásvételt, csakhogy a rendőrség megállapította, hogy erre maga Páva Zoltán hatalmazta fel.

Polics József komlói képviselő, a Fidesz parlamenti képviselőjelöltje: „Ez a szocialistáknál egy beidegződött forma, hogy megpróbálják áthárítani a felelősséget másra, holott ők folyamatosan a hatalommal való visszaélés esetét testesítik meg, itt is ez történt, mert képviselő testületi döntés az adásvételről nem volt."

Az ingatlan így egy helyi vállalkozó kezébe került, akinek havonta mindössze 1,7 millió forintot kell törlesztenie a vételárból, miközben az épületben található cégek bérleti díjából havi két millió forint bevétele származik. Páva Zoltán ellen a Nemzeti Nyomozó Főügyészség nyomoz tovább.

(echotv.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://elvtarsakvege.blog.hu/api/trackback/id/tr351840250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása