Egy hatósági dokumentum szerint Páva Zoltán (MSZP) komlói polgármesterrel szemben „az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja (...) megállapítható".

A Kaposvári Rendőrkapitányságon született határozat szerint, mivel a politikus országgyűlési képviselő, ügyében az eljárás lefolytatására a Központi Nyomozó Ügyészség rendelkezik hatáskörrel.

Tavaly augusztusban számoltunk be arról, hogy nyomozást rendelt a Szigetvári Városi Ügyészség abban az ügyben, amelyben két komlói képviselő, Kispál László (Komlói Polgári Kör) és Polics József (Fidesz) tett feljelentést a szocialista vezetésű város egyik cégének ingatlanértékesítése kapcsán. Az ügyben akkor hűtlen kezelés alapos gyanújával indult meg a nyomozás.

 

Mint ismert, egy 4500 négyzetméteres ingatlant 45 millióért (a konstrukció szerint az összeg nagyobb részét havonta törleszti a vevő) adott el a város többségi tulajdonában lévő Komlói Szociális Kht., majd később az igazságügyi szakértő által készített ingatlanbecslés során kiderült, hogy az ár nem volt reális.

A feljelentők szerint később a városi képviselő-testület felkérte a polgármestert arra, hogy utasítsa a kht. ügyvezetőjét az adásvételi szerződés bírósági úton történő megtámadására, tekintettel a vételár és a forgalmi érték közti feltűnő értékaránytalanságra. A jobboldaliak elmondása szerint azonban a kht. taggyűlésén az MSZP-s Páva Zoltán polgármester, parlamenti képviselő ezzel ellentétesen szavazott.

 

(pecsiujsag.hu nyomán)

A bejegyzés trackback címe:

https://elvtarsakvege.blog.hu/api/trackback/id/tr961840249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása