A Képviselő-testület elfogadta a Komlóméd Közhasznú Nonprofit Kft. 2009. évi önkormányzati támogatás felhasználásáról szóló beszámolóját.

Ezzel még nem is lett volna semmi baj. A történet azonban nem ilyen egyszerű, mivel az ülést megelőzően a Tisztelt Képviselő-testületet Grünwald Géza újságíró - aki a Komlói Újság alapító szerkesztőjeként dolgozott 1989. és 1991. között, s akit igazán nem lehet jobboldali elfogultsággal vádolni – levélben arról tájékoztatta, hogy ajánlatot kíván tenni a Komlói Újság kiadására, melynek érdekében pályázat kiírását kezdeményezi.

 

S, bár nincs olyan jogszabály, amely kötelezné az önkormányzatot pályázat kiírására a Komlói Újság kiadásával kapcsolatosan. Természetesen a képviselő-testületnek lehetősége tett volna arra, hogy a  szakmai indokok alapján úgy döntsön, hogy pályázatot ír ki a feladat ellátására.

 

Lehetősége lett volna. Azért csak lett volna, mivel a szocialista többség - minközben a szabad versenyt és demokráciát hirdet - a régi jó beidegződések szerint még a verseny, a pályáztatás lehetőségét sem adta meg. Hiszen, ha nincs pályázat, akkor nincs rizikó, minden maradhat a régiben.


Sajnáljuk, hogy a szocialisták által vezetett képviselőtestületi kolaíció retteg a demokráciától és az új lehetőségektől, melyek esetleg valami jobbat hozhatnak.

 

 

Ez a helyzet 2010-ben a rendszerváltás után 21 évvel...

 

 

Mellékelten megtekinthető a képviselőknek küldött levél:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elvtarsakvege.blog.hu/api/trackback/id/tr361692502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása